PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INTALNIRE DECISIVA LA ALEXANDRIA – VIDEO

INTALNIRE DECISIVA LA ALEXANDRIA – VIDEO

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Problemele din sistemul sanitar romanesc sunt anlizate in detaliu la Alexandria. La discutiile pe tema reformei din sanatate iau parte si reprezentantii structurilor din Dambovita, care au raspuns convocarii ministrului Eugen Nicolaescu. Prezent la intalnire, presedintele Colegiului Medicilor, dr Jean Popescu s-a aratat sceptic in privinta rezultatelor si considera ca demersul a fost facut doar pentru a  inchide gura medicilor care fac presiuni si ameninta cu proteste.

La discutiile pe tema reformei in sanatate sunt invitati reprezentanti ai structurilor  sanitare din sapte judete ale tarii printre care si Dambovita. Cei care au plecat de la noi au pornit la drum cu gandul ca problemele pe care le vor prezenta poate isi vor gasi si o rezolvare. Vorbim despre nelamuriri privind  metodele prin care se va face plata pentru medicamentele gratuite si compensate eliberate de farmacii catre pacienti, dar si daca vor aparea curand liste cu in care sa fie trecute  molecule noi.

Ceva mai neincrezator in discutiile de la Alexandria s-a aratat presedintele Colegiului Medicilor Dambovita, dr. Jean Popescu. Nemultumit fiind de proiectul pilot, prin care medicii ar trebui sa renunte la mediul privat, de promisiunile de crestere a salariilor, dar si de de legea malpraxisului.

La eveniment au fost invitaţi sa participe reprezentanti ai Colegiilor Medicilor, Asociaţiilor de pacienţi din fiecare judeţ, Societaţile şi Patronatele Medicilor de Familie, organizaţiile judeţene ale Sindicatului Sanitas, managerii spitalelor publice, Colegiile judeţene ale Farmaciştilor, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi preşedinţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate din judetele: Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe