PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ADIO VACANȚĂ?! – VIDEO

ADIO VACANȚĂ?! – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Elevii ar putea sa mearga la scoala si in timpul vacantei de vara. Parlamentarii au propus o noua lege care prevede infiintarea unor scoli estivale cu program special, neobligatoriu, dar la care parintii pot apela in cazul in care vor au nevoie. Proiectul se afla pe masa Camerei Deputatilor.
Initiatorii proiectului scolilor si gradinitelor de vara sustin ca ideea a pornit de la faptul ca mai mult de 3 din cele 12 luni ale anului, copiii sunt în vacanţă. Comparând această vacanţă a copiilor cu concediile de numai 3-4 săptămâni pe care le pot lua majoritatea părinţilor, se constata că o lungă perioadă de timp elevii şi preşcolarii nu pot beneficia de supraveghere şi educaţie din partea părinţilor sau în instituţii specializate. Scolile ar urma sa fie gratuite, nu si gradinitele in care activitatea va fi suportată de părinţii care economisesc astfel sumele plătite unor bone.
„Programul de şcoală cuprinde atât anul şcolar cât şi şcoala de vară, cu program special, neobligatoriu, organizată în vacanţa de vară. Programul grădiniţelor va cuprinde un program de bază, în timpul anului şcolar, şi un program special, cu plată, în timpul vacanţelor şcolare”.
sursa: proiect de lege
Se arată în propunerea legislativă. Totodata, initiatorii au incercat sa explice si faptul ca aceste scoli nu vor implica si costuri suplimentare. Programele de şcoală de vară se pot organiza cu un număr mai mare de elevi repartizati unui profesor şi cum nu toţi elevii vor participa la program, nu vor fi necesare creşteri bugetare în învăţământul şcolar ci numai programarea vacanţei profesorilor în mod alternativ, sustin acestia. Parintii spun ca scolile de vara sunt binevenite si i-ar ajuta pe multi dintre ei.
Sunt insa si parinti care nu sunt de acord cu ideea de a-si trimite copiii si in vacanta de vara la scoala sau gradinita.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/OBjMaO7O7KY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe