PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » ADMINISTRATIE, ASA DA!

ADMINISTRATIE, ASA DA!

de admin3
17 vizualizări

MDITV a demarat o noua campanie de amploare. O echipa a postului nostru de televiziune va ajunge in orasul tau pentru o radiografie a realizarilor administratiei locale. Pentru ca de multe ori lucrurile bune se intampla fara sa aflam despre ele si pentru ca avem nevoie de modele si exemple de ASA DA, va vom prezenta intr-un tur al Regiunii Sud-Muntenia orase in care administratia locala a inteles cum se gestioneaza fondurile europene si cum poti profita de oportunitati.

Despre administratie nu se vorbeste doar printre dosare, in spatele usilor inchise, ci acolo unde efectele ei se vad cel mai bine, in mijlocul oamenilor. Prima oprire a campaniei a fost in statiunea turistica Sinaia. Colegii mei au luat pulsul orasului. Despre realizari, investitii si provocari, aflati in reportajul urmator.

In aproape orice sezon Sinaia se transforma intr-un furnicar. Turisti din toate colturile lumii vin aici pentru aerul curat, peisajul de poveste, dar si atractiile orasului cu un bogat trecut istoric, social si cultural. Statiunea este pe zi ce trece mai infloritoare, iar asta se intampla datorita faptului ca autoritatile de aici au inteles cum si in ce sa investeasca. Posibilitati sunt oriunde, dar e nevoie de un management eficient si calitate.

Este prima lectie invata de primarul Vlad Oprea, care, dupa 12 ani de mandat, a adus Sinaia la standarde inalte. De la intrarea in statiune te intampina un peisaj urban spectaculos. In toata zona centrala a fost refacuta infrastructura, trotuarele, sensurile giratorii si toate cablurile au fost trecute prin tuburi subterane. Investitia s-a facut prin fonduri europene, accesibile de altfel tuturor administratiilor locale din tara, dar pe care doar unii au inteles cum sa le foloseasca.

Iar reactiile nu au intarziat sa apara. Localnicii si turistii care au venit in zona au inteles ca va fi o schimbare majora si este nevoie de rabdare. Asa ca lucrarile au fost luate ca atare, la fel si aglomeratia specifica si inconvenientele aparute, iar rezultatul final a meritat.

De ce au reusit autoritatile de aici si altii nu? Este o intrebare care ar trebui sa-i puna pe multi pe ganduri. Cei de aici au gasit secretele reusitei: e nevoie de curaj, de investitie, de dorinta de a urca in top cu fiecare sezon. De turisti tara noastra nu duce lipsa, sta insa doar in puterea administratiilor locale sa ii atraga si sa obtina satisfactii. Dupa acest principiu se ghideaza si urmatoarul pas facut de autoritatile din Sinaia: o investitie de aproape 10 milioane de euro pentru telegondola dintre Cota 1400 si Cota 2000.

Statia inferioara, de imbarcare pentru schiori si turisti, a telegondolei care uneste domeniul schiabil de la Cota 2.000, respectiv Zona Valea Dorului – Valea Soarelui, cu zona Cota 1.400, va fi amplasata la altitudinea de circa 1.433 m.

Valuri de turisti ajung la Sinaia in orice sezon pentru festivalurile, concertele si competitiile organizate de municipalitate. Weekend-ul trecut a fost unul plin de adrenalina in cadrul celei de-a IV-a Etape a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2015. Traseul urban a fost unul spectaculos, cu o lungime totala de peste 3.000 de metri si cu o diferenta de nivel, de la start la sosire, de aproximativ 160 de metri. Primarul Vlad Oprea aflat pentru a 6-a oara la startul concursului,la volanul unui autoturism Citroen spune ca pentru orasul de pe Valea Prahovei organizarea acestei competitii automobilistice inseamna mai mult decat un concurs sportiv.

Cei mai buni automobilisti au fost premiati in cadrul festivitatii de premiere care s-a desfasurat la Casino-ul din statiune. Pilotul Paul Andronic si-a adjudecat primul loc.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe