PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATENŢIE LA ROTAVIRUS!

ATENŢIE LA ROTAVIRUS!

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Atentie mamici! Sezonul rece este perioada in care sanatatea bebelusilor este pusa in pericol de un virus care cauzeaza o infectie a intestinelor. Rotavirusul este contagios si provoaca sugarilor febra, diaree si voma.  Afectati de virus sunt bebelusii nevaccinati, insa parintii ii pot feri pe cei mici printr-o igiena corespunzatoare. Aproximativ 400 de cazuri de infectii cu rotavirus si adenovirus au fost inregistrate la Spitalul Judetean Targoviste in 2013.

Virusul rezista foarte bine temperaturilor scazute, de aceea numarul cazurilor este mai mare in perioada rece. Se transmite foarte usor, in conditii de igiena precara si mai ales daca sugarul nu a fost vaccinat. De aceea, mamicile sunt sfatuite sa se spele pe maini foarte des atunci cand sunt in preajma copiilor.

In judetul Dambovita de la inceputul anului  la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste au ajuns 394 cazuri de copii cu rotavirus si adenovirus.

Echipa: Cătălina Sandu/Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe