PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EDUCATIE CU PALMA IN SCOALA

EDUCATIE CU PALMA IN SCOALA

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Scandal la o scoala din Dambovita! Parintii unui elev o acuza pe invatatoare ca l-ar fi agresat pe copil. La scena ar fi fost martora, chiar mama baiatului, care sustine ca nu este prima oara cand fiul ei este tras de urechi si de par de dascal. Invatatoarea neaga toate acuzatiile care i se aduc, spunand ca l-a atentionat verbal pe elev, fara sa il loveasca. Directorul unitatii de invatamant ii ia apararea cadrului didactic. Grav este ca in spatele camerei de luat vederi, conducerea scolii face afirmatii incredibile. Directorul ii acuza pe parinti ca au facut o adevarata drama, chiar daca baiatul lui ar fi fost urecheat si tras de par de dascal.

Andrei este in clasa pregatitoare la scoala din Rau Alb, Dambovita. Parintii lui sustin ca de cateva zile refuza sa mai mearga la scoala, de frica invatatoarei, care l-ar fi urecheat si l-ar fi tras de par. Mai mult, mama baiatului spune ca ar fi vazut intreaga scena violenta, in timp ce il astepta pe Andrei sa iasa de la ora. Parintii se plang ca au incercat sa stea de vorba cu dascalul, care i-ar fi refuzat, in timp ce directorul scolii nu ar fi fost de gasit. Echipa MDI TV a cerut un punct de vedere conducerii unitatii de invatamant, dar a fost refuzata, pe motiv ca directorul era in timpul orei de curs.

In schimb, directorul scolii si-a permis sa vorbeasca la telefon in timpul orei si sa ii lase pe elevi sa il astepte in clasa, iar echipei MDI TV i-a trantit usa in nas.

Dascalul care l-ar fi agresat pe elev neaga toate acuzatiile, sustinand ca niciodata nu a avut un comportament violent fata de acest copil sau fata de colegii lui. Conducerea unitatii de invatamant ii ia apararea. Problema este ca argumentele aduse de director sfideaza orice etica pedagogica sau orice norma morala. „Daca l-a luat de urechi sau de par nu este o tragedie”, lasa sa se inteleaga acesta.

In fata camerei de luat vederi, directorul isi schimba rapid parerea. Este inacceptabil ca un dascal sa il urecheze pe un elev, declara acesta. Mai mult, el sustine ca dascalul va fi cercetat de comisia de disciplina si daca acuzatiile parintilor se vor adeveri, va fi sanctionat.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe