PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “AFACERI” LA COLȚ DE STRADĂ – VIDEO

“AFACERI” LA COLȚ DE STRADĂ – VIDEO

de admin
19 vizualizări

Stau de dimineata pana seara in strada si se intorc acasa cu doar cativa lei in buzunar! Este vorba despre cei care pe timp de criza incearca sa faca un ban din orice. Batranele vand zarzavaturi la colt de strada, pentru altii dragostea de carte a devenit un job si isi castiga existenta din vanzarea cartilor vechi pe trotuar. Sunt insa si targovisteni care fac un ban cinstit de pe urma unui cantar de moda veche.
Duc lipsa de bani dar nu si de imaginatie. Pentru ca veniturile lor sunt modeste si nu reusesc sa faca fata traiului greu, ajung sa faca bani din orice. Aceasta batranica are un venit de doar 300 de lei pe luna care nu-i ajunge pentru cheltuielile zilnice asa ca a venit sa vanda zarzavaturi pe o strada din Targoviste. Chiar daca sta ore in sir, femeia spune ca abia daca scoate cativa lei.
De cele mai multe ori, batrana spune ca se intoarce cu ele acasa sau se strica insa nu renunta sa vina sa le vanda la colt de strada.
Alti targovisteni s-au gandit sa faca bani din vanzarea cartilor vechi. De la manuale scolare, la romane, carti de aventura si carti de bucate, toate sunt asezate frumos in rafturi improvizate pe strada, insa clientii intarzie sa apara.
Cei de varsta a treia sunt singurii care mai vin sa ia cate o carte. Acest targovistean spune ca tinerii din ziua de astazi sunt mai atrasi de internet decat de lectura.
O alta metoda veche de a face bani cinstit este si acum prezenta pe strazile centrale ale orasului. In miezul zilei pe Bulevardul Unirii din Targoviste isi face “veacul” un dambovitean care incerca sa faca rost de-un ban in plus. Cu ajutorul unui cantar de “moda veche” ademeneste trecatorii pentru a se opri in dreptul lui si pentru a-si afla greutatea corporala. Acest mod de a face comert este unul vechi dar inca se mai practica pe strazile orasului.
Omul spune cu lacrimi in ochi ca cei 400 de lei pe care ii primeste de la stat abia daca ajung de chirie si utilitati. Din ce castiga de la trecatori cumpara o paine si cartofi.
De cele mai multe ori oamenii trec pe langa el fara sa se opreasca, dar acesta revine in fiecare zi, chiar si in zilele toride de vara sau atunci cand ploua.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe