PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » AFACERISTUL IOAN NICULAE, CONDAMNAT LA 5 ANI ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

AFACERISTUL IOAN NICULAE, CONDAMNAT LA 5 ANI ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

de Andrei Oprescu
82 vizualizări

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare. Afaceristul  nu a fost gasit acasă de polițiștii care l-au căutat la vila sa din Zimnicea. Drept urmare, a fost emis un mandat de urmărire națională.

Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă. În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. Procurorul DNA ceruse la sfârșitul lunii ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, adică o pedeapsă ce putea ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior. Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat în 2018 în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judetean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă. Polițistii au mers joi sa-l caute pe Niculae la domiciliul din Zimnicea, insa nu l-au gasit. Ioan Niculae a transmis, joi seara, în direct, la un post central de televiziune, că momentan se află în Italia, dar că după ce a aflat sentința magistraților a început să se pregătească pentru întoarcerea în România.

„Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Ioan Niculae a mai fost arestat și eliberat condiționat în 2015, printr-o sentință a Tribunalului Dâmbovița, ultimii ani de închisoare ispășindu-i la Penitenciarul cu regim deschis de la Găești.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe