Seceta din ultima perioadă a afectat profund producția de cereale, legume, sau fructe.Ministerul agriculturii a alcătuit mai multe comisii care merg in teren și calculează gradul de afectare al producției, din cauza secetei. Doar cei care sunt afectați mai mult de 30% beneficiază de subvenție.
În România doar 20% din suprafața agricolă este irigata, iar ministrul agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că peste 1.1 milioane de hectare sunt afectate de secetă. In Dâmbovița, primăriile au declarat din 16124 ha, un procent de afectare de 67% , adică 10715 ha. Direcția agricolă a găsit în teren, după ce a verificat 7282 ha un procent de afectare mai mic de 30%, adică 2087 ha. Aici este de vina faptul că fermierii, prin tehnologiile folosite, reușesc să obțină producții destul de mari, iar guvernul ia în calcul o producție de doar 4000 de tone la ha. De asemenea daca fermierii au mai multe terenuri și nu sunt toate afectate e posibil sa nu mai îndeplinească criteriile și să nu mai beneficieze de subvenție
Agricultorii se plâng de ani de zile că nu sunt ajutați de stat, așa cum se întâmplă în alte țări, și nu vad cu ochi buni nici acesta subvenție, care pare mai degrabă un tertip electoral.Totuși fermierii mai speră în continuare și își lucrează pământul ca și până acum, fiindca asta știu să facă și sunt și obligați de datoriile făcute de-a lungul anilor .