PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AJUNG MANCARE PENTRU PORCI

AJUNG MANCARE PENTRU PORCI

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

Merele de la Voinesti ajung hrana pentru porci! Pomicultorii de pe Valea Dambovitei se plang ca munca lor a fost anul acesta in zadar. Productia de mere nu a fost nici macar la jumatate, fata de anul trecut si sunt obligati sa o vanda pe un pret de nimic. Un kilogram de ionatan se vinde cu numai un leu. Oamenii privesc neputinciosi cum merele se strica in depozite si pivnite, iar ei se apropie tot mai mult de faliment.

Oamenii din Voinesti, Dambovita, zona renumita in toata tara pentru productia de mere, merg anul acesta pe pierdere. Productia a fost foarte slaba, la jumatate fata de anul trecut, spun acestia. De vina penrtu acest dezastru a fost vremea, care nu a tinut deloc cu pomicultorii. In primavara, grindina s-a abatut asupra localitatii, iar cand credeau ca au scapat cu productia afectata, dar nu distrusa, in toamna, a batut din nou piatra.

Dupa ce ca productia a fost extrem de slaba, pomicultorii se plang ca sunt nevoiti sa o vanda pe preturi derizorii. Un kilogram de mere, soiul ionatan, se vinde cu numai un leu kilogramul. Pomicultorii din Voinesti spun ca iau drumul Bucurestiului, pentru a-si vinde merele in piete. Problema este ca sunt obligatis a le vanda pe preturi de nimic.

Si de parca situatia nu ar fi fost suficient de grava, statul ii impovareaza cu taxe si impozite, sunt revoltati pomicultorii.

Pentru ca nu au cui sa le vanda, merele din Voinesti vor ajunge hrana pentru porci, spun pomicultorii din Voinesti. Disperati ca munca lor se duce pe apa sambetei, iar ei sunt obligati sa plateasca taxe peste taxe, spun ca statul ii impinge sa caute tot felul de metode mai putin ortodoxe, penrtu a fenta aceste impozite.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe