PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LEONARDO BADEA – SENATOR USL(PSD) COLEGIUL 1 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

LEONARDO BADEA – SENATOR USL(PSD) COLEGIUL 1 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

Leonardo Badea, senatorul social-democratilor din zona de nord a judetului Dâmboviţa, in colegiul uninominal 1, pare a fi unul dintre cei mai saraci parlamentari ai Romaniei. Nu am avut timpul necesar, dar nici rabdare, sa verificam daca intr-adevar Leo Badea este cel mai neavut parlamentar roman, dar putem spune, fara teama de a gresi, ca este cel mai sarac parlamentar de Dambovita. Niciunul dintre ceilalti 14 deputati si senatori de Dambovita nu a trecut atat de multe linii in declaratia de avere cum a trecut senatorul Badea. Ai putea crede ca senatorul social-democrat a jucat X si 0 pe respectivul formular.

La capitolul terenuri din declaratia de avere a senatorului Badea troneaza un mare Z, semn ca nu detine nici macar un singur centimetru patrat de pamant. Nu are Leo Badea pamant nici pe Terra, nici pe Luna si niciunde altundeva, spre deosebire de mult mai avutii sai colegi parlamentari Valentin Calcan sau Zisu Stanciu, de exemplu.

Senatorul Leo Badea locuieste in micro VI, in acelasi apartament de nici 50 de metri patrati pe care l-a cumparat in urma cu aproape 20 de ani. In prezent, un apartament de genul celui detinut de parlamentarul dambovitean se vinde cu circa 30.000 de euro, cam cat ar cheltui alti parlamentari intr-o minivacanta la Mamaia, statiunea de suflet a primarului PSD, Radu Mazare.

Badea conduce acelasi autoturism Audi A3 pe care si l-a cumparat in anul 2008. Acum, automobilul senatorial valoreaza in jur de 10.000 de euro. Cu doar cateva luni in urma, si-a mai achizitionat un autoturism second-hand, un Renault Megane fabricat in 2005. Ne-am interesat si am aflat ca Leo Badea nu a platit mai mult de, hai sa zicem, 5.000 de euro pe acest Megane.

Metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta sau alte asemenea bunuri nu detine familia Badea. Leo Badea sustine ca nu are nici conturi sau depozite bancare si nici nu este asociat la vreo firma de pe teritoriul Romaniei sau din straintate. Pana prin 2007, pe vremea cand era o tanara speranta a social-democratiei, Leo Badea a detinut jumatate din actiunile unei firme de consultanta si proiectare.  Leonardo Badea face parte din conducerea Asociatiei Generale a Economistilor din Romania. Functia de vicepresedinte pe care o ocupa Badea in AGER nu este retribuita.

Leo Badea nu inregistreaza nici datorii, semn ca veniturile obtinute sunt suficiente pentru plata facturilor si pentru celelalte cheltuieli de zi cu zi. In 2012 a castigat aproape 100.000 de lei. Cei mai multi bani, 69.339 de lei,  provin din salariul de la Universitatea Valahia, din activitatea didactica si de cercetare. Avand in vedere ca a depus juramantul de senator in a doua jumatate a lunii decembrie, de la Senat a primit doar 1.809 lei. De la Consiliul Judetean i-au intrat in cont putin peste 27.000 de lei. Va reamintim  ca, inainte de a intra in Parlament, Leo Badea a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Dambovita. De asemenea, sotia senatorului a completat veniturile familiei cu suma de 13.500 de lei.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe