PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIRE

AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIRE

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

Targovistenii cu venituri reduse pot beneficia si anul acesta de ajutor pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna. Cererile se pot depune incepand cu 1 octombrie la Directia de Asistenta Sociala, iar subventiile se vor calcula in functie de venitul fiecarei familii. Noutatea de anul acesta consta in acordarea de ajutor si pentru incalzirea cu energie electrica, pe langa cea cu lemne sau gaze naturale. O veste mai putin buna este data de obligativitatea depunerii de acte care sa justifice componenta familiei si venitul pentru a evita fraudele. Anul trecut peste 4400 de familii s-au incalzit cu ajutorul banilor primiti de la stat.

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, iar incalzirea locuintei pe timp de iarna reprezinta una dintre grijile care ii macina pe targovisteni. Cum nici vestile primite de la stat nu sunt deloc bune, in perioada urmatoare fiind asteptat un nou val de majorari ale energiei electrice si gazului, pentru multe dintre familiile din municipiu ajutorul de incalzire este singura solutie pentru a nu ingheta de frig in propriile locuinte. Cererile pentru subventii se pot depune si anul acesta la Directia de Asistenta Sociala Targoviste incepand cu data de 1 octombrie. Beneficiarii vor fi nevoiti ca odata cu acestea sa faca dovada numarului de membri ai familiei dar si venitului obtinut.

Pentru sezonul rece 2013 – 2014 pot beneficia de ajutor de incalzire familiile care realizeaza venituri lunare nete pe membru de familie de pana la 615 lei. Subventia pentru gaze naturale pentru venituri intre 155 si 210 lei este de 162 de lei. Pe masura ce veniturile realizate cresc, ajutorul de incalzire este mai mic. Astfel, tot pentru gaze naturale la un venit intre 355 de lei si 425 de lei, subventia acordata este de 62 de lei.  Ajutoarele pentru încălzirea cu energie electrică vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cu venituri până la 210 lei/persoană şi 48 lei pentru venituri de până la 615 lei/persoană. Subventia pentru lemne, carbuni si combustibili petrolieri variaza intre 48 de lei pentru venituri de pana la 210 lei pe membru de familie si 16 lei pentru familii cu 615 lei venit pe membru. In plus, targovistenii nu trebuie sa aiba autoturisme care despasesc 1600 cm 3, utilaje agricole precum tractorul, drujbe sau depozite bancare cu valoare de peste 3000 de lei. Subventiile se acorda lunar pentru perioada noiembrie 2013-martie 2014.

In municipiul Targoviste, in sezonul rece trecut, peste 4.400 de persoane s-au incalzit cu ajutorul banilor primiti de la stat.

Reporter: Cătălina Sandu

http://youtu.be/YDCGJpHLXAc

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe