ALĂTURI DE MELEK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

Tragedie după tragedie pentru o familie din oraşul dâmboviţean Găeşti! Femeia împreună cu soţul ei turc şi-au îngropat primul copil la varsta de cinci ani, iar acum riscă să-l piardă şi pe al doilea. Fetiţa lor, tot de cinci ani, a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală, tip doi, şi nu poate sta în picioare mai mult de 30 de minute. Copila abia dacă poate păşi singură, însă speranţa părinţilor vine din Thailanda, unde medicii au decis că o pot opera. Pentru a ajunge la specialişti, părinţii au nevoie de 30 000 de dolari şi fac apel la oamenii cu suflet pentru a-şi salva micuţa.

În 2010, familia Kilavuzoglu a trecut printr-o adevărată tragedie. Şi-au pierdut copilul de doar cinci ani, intoxicat cu monoxid de carbon. Pe atunci, Mariana, mama băiatului, a stat zile în şir în comă, iar când şi-a revenit a intrat în depresie. Pierderea propriului copil a fost o durere greu de suportat, dar la scurt timp a rămas însărcinată cu Melek, fetiţa care acum are cinci ani.

Melek a fost un copil normal până a împlinit un an şi jumătate. Într-o zi a căzut din picioare şi nu s-a mai putut ridica. Părinţii au mers cu fetiţa la medici, iar diagnosticul primit la un an şi opt luni a fost crunt.

Când au aflat vestea părinţii s-au gândit la ce este mai rău. Teama că îşi pot pierde şi fetiţa le-a adus disperarea. Melek a început imediat recuperarea prin kinetoterapie şi înot.

Salvarea micuţei vine din Thailanda, unde medicii i-au studiat dosarul medical şi au găsit soluţia pentru ca Melek să poată merge ca un copil normal.

Părinţii fac tot posibilul să strângă banii, dar este peste puterile lor. Tatăl lui Melek, de origine turcă, este şofer pe tir, iar mama nu poate munci pentru că trebuie să stea în permanenţă cu fetiţa, fiind însoţitorul ei permanent. Micuţa are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet ca să se poată descurca singură. Nu poate sta în picioare mai mult de o jumătate de oră şi se deplasează foarte greu.

Micuţa se bucură enorm când merge la grădiniţă şi deşi nu se poate juca la fel ca toţi ceilalţi copii, se bucură de prezenţa lor. Acasă, jucăriile ei preferate sunt cei doi căţei care aleargă în jurul ei. Fetiţa este foarte inteligentă, cu un IQ de 108. Să o ajutăm să se descurce ca un copil normal pentru a putea merge la şcoală şi pentru a se bucura de viaţă mai mult de 20 de ani. Cei care au posibilitatea să o ajute pe copilă pot face donaţii în contul deschis pe numele mamei lui Melek.

RO28 BTRL EURC RT03 9220 6501 (deschis la banca Transilvania pe numele Kilavuzoglu Mariana)

0731 414 436 (MARIANA KILAVUZOGLU)

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

HOȚII DE CARDURI, PRINȘI ÎN PLOIEȘTI

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat 7 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. 6 mandate de aducere au fost puse în executare. Din cercetări a