PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALBINELE MOR DE FOAME – VIDEO

ALBINELE MOR DE FOAME – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Apicultorii trag semnale de alarma! Din cauza vremii capricioase din aceasta primavara, albinele risca sa moara de foame. Florile de salcam care reprezentau principala sursa pentru albine in aceasta perioada nu au calitate din cauza schimbarilor de vreme care le-au afectat. Fara hrana suficienta albinele pot deveni la un moment dat agresive.
In aceasta perioada apicultorii au mari batai de cap. Primavara este sezonul inmultirii albinelor si acestea au nevoie de conditii specifice. Totodata apicultorii au inceput sa aiba probleme si cu hrana insectelor. Domnul Ioan Neagu, apicultor, spune ca a fost nevoit sa investeasca foarte mult pentru ca albinele sa nu moara de foame si sa salveze si o parte din productia din acest an.
In toata tara apicultorii se plang ca hrana din natura pentru albine este insuficienta si din acest motiv oamenii se tem ca vor pierde mare parte din investitie, productia se anunta de asemenea a fi una foarte scazuta.
Profitul ar fi fost unul mare, spune acest apicultor, daca nu ar fi intervenit problema hranei. Anual acesta scoate 5 tone de miere pe care cel mai bine o vinde in strainatate cu 4 euro. In Romania primeste doar 9 lei pe kilogram. Apicultorul spune ca va fi nevoit sa investeasca sume mari in continuare pentru ca daca nu au hrana

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=69P6N7hAkWE

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe