PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE URMELE LUI MOZART – VIDEO

PE URMELE LUI MOZART – VIDEO

de admin
33 vizualizări

Tinerii care au talent la pian si vioara pot participa si anul acesta la Concursul National de Interpretare W.A.Mozart organizat de Liceul Balasa Doamna din Targpviste. Competitia a ajuns la cea de-a XVIII-a editie. Cei care nu s-au inscris inca mai pot face acest lucru pana pe data de 1 iunie. Cei mai buni concurenti vor fi recompensati cu premii in bani si mult ravnitul trofeu Mozart.
Elevi şcolilor şi liceelor de arte din ţară sunt asteptati si anul acesta la Targoviste pentru a-si demonstra talentul în cadrul celei mai ample manifestări de celebrare a muzicii culte găzduite de Vechea Cetate de Scaun a Tari Romanesti. Concursul de Interpretare Instrumentală „Mozart” se desfasoara pe doua sectiuni: pian si vioara. Pana acum si-au anuntat participarea elevi din Brasov, Ramnicu Valcea, Ploiesti si Bucuresti. De la liceul targovistean s-au anuntat aproximativ 15 elevi. Cei care doresc sa participle mai au la dispozitie aceasta saptamana pentru a se inscrie.
Concursul W.A.Mozart se adreseaza tuturor copiilor si tinerilor talentati, iar repertoriul atat la pian cat si la vioara trebuie sa include si o lucrare din creatia lui Mozart. In fiecare an competitia a fost stransa.
Bogdan Popescu este unul dintre elevii Liceului de Arte Balasa Doamna care isi doreste sa participe la editia de anul acesta a concursului.
Cei mai talentati concurenti vor fi rasplatiti cu diplome dar si premii in bani. Astfel, cei care isi vor adjudeca trofeul la pian si vioara vor primi cate 400 de lei, premiul I va primi 200 de lei, premiul al-II-lea 150 de lei si premiul III va primi 100 de lei. Anul trecut 70 de elevi talentati din intreaga tara au concurat la cele trei sectiuni: pian, canto si violoncel. La finalul competitiei, doua trofee Mozart au ajuns la elevii Liceului de Arte Balasa Doamna din Targoviste si unul la Colegiul National de Arte Dinu Lipati din Bucuresti.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=qW1OvgIcUmE

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe