PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERGICI LA CULTURĂ – VIDEO

ALERGICI LA CULTURĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

Românul s-a născut poet, dar moare incult

 

Daca acum ceva vreme tara noastra era laudata peste hotare pentru dragostea de literatura, acum romanii se dovedesc a fi codasii Europei la citit. Un studiu al Comisiei Europene despre accesul si participarea la activitati culturale ale statelor membre UE a confirmat faptul ca romanii sunt din ce in ce mai putin atrasi de lectura, lucru care ne claseaza la acest capitol, printre ultimele tari ale Uniunii.

 

Dintre toate formele de activitate culturala, cea mai populara este vizionarea unui program cultural TV, 72% din europeni fac asta cel putin o data intr-un an. Lectura vine pe locul 2, cu  68%. Cand vine vorba de tarile din  sud-estul continentului lucrurile stau putin altfel, doar 51% din romani si jumatate dintre  greci au citit o carte in ultimele 12 luni.  Cu toate astea, oamenii care aduc cartea mai aproape de cititori spun ca vanzarile demonteaza statisticile si scenariile Comisiei Europene

 

Aproape de coada clasamentului, cu doar 51% cititori, tara noastra nu este atrasa nici macar de programele culturale de la tv. Absorbiti de  problemele cotidiente si preocupati de alte lucruri “marete”, romanii nu mai pun burta si nici macar mana pe o carte.

 

Comparativ cu alte tipuri de activitati culturale, lipsa de interes a fost mentionata mai putin in cazul lecturii.  Comisiei europene  apreciind ca cititul ramane o activitate relaxanta pentru europeni. Lectura fiind principalul mod prin care un om poate devenii… mare.

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe