PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DE MESERIE…MAMA – VIDEO

DE MESERIE…MAMA – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Nu le-au daruit viata, dar ii ingrijesc ca si cum ar fi copiii lor si le ofera sansa la un viitor mai bun. Sunt oameni care demonstreaza ca sa fii asistent maternal este mai mult decat o meserie. Se dedica micutilor de care au grija, iar ei ii considera parintii pe care nu i-au avut niciodata. Si poate cel mai important, este o profesie in care se investesc sentimente. O femeie din Dambovita este considerata mama de catre zece copii, pe care ea i-a avut in plasament. De unii a trebuit sa se desparta, pentru ca au fost adoptati. Ii poarta pe toti in sufletul, iar pe unul l-a si adoptat.

Geta este de profesie… mamă. Totul a inceput in urma cu 15 ani, cand un vecin i-a dat aceasta idee, de a fi asistent maternal profesionist, dupa ce a vazut-o cat de dragi ii sunt copiii.

De atunci, a inceput sa aiba grija de copiii altora, pe care parintii i-au adus pe lume, dar i-au lasat in grija statului. Geta are doua fete, dar ea si sotul ei au visat intotdeauna la un baiat. Pe Andrei l-au vazut prima oara in maternitate. Avea abia trei luni, insa intalnirea cu el a fost atat de emotionanta, incat Geta si sotul ei au hotarat pe loc ca el va fi baietelul lor si l-au adoptat.

Acum, Geta are trei copii in plasament. Marina este un bebelus de cateva luni, pe care mama ei nu a vrut sau nu a putut sa o creasca. A abandonat-o in spital, inca de la nastere. De atunci, singura ei mama este Geta. Femeia are grija de ea zi si noapte, iar Marina se simte protejata in bratele ei si o recompenseaza intotdeauna cu un zambet.

Sa fii mama de profesie nu este insa usor, crede Geta, pentru ca este imposibil sa nu te atasezi de copiii pe care ii cresti. Cel mai greu moment este cel al despartirii, povesteste cu lacrimi femeia, care ii poarta in inima pe toti cei care i-a ingrijit. Un loc aparte este insa pentru prima fetita care i-a fost data in plasament. Abia a reusit sa se desparta de ea, desi stia ca fetita va fi adoptata si va avea sansa la un viitor mai bun. Pe ea nu o poate uita si din cand in cand, mai ia legatura cu ea pe internet.

Pe langa baietelul adoptat, Geta are doua fete, care acum sunt studente. Meseria mamei nu le-a deranjat niciodata, dimpotriva, sunt incantate ca au mereu casa plina de copii. O ajut si ele pe mama lor sa ii ingrijeasca si ii considera pe toti fratii lor. Viseaza sa isi intemeieze si ele o familie si sa aiba multi copii.

Oameni ca Geta sunt cea mai buna dovada ca sa fii asistent maternal este mai mult decat o meserie. Pentru fiecare copil pe care il primesti in grija, investesti timp, uneori si bani, dar cel mai important, pui suflet. Pe aceasta femeie, 10 copii o striga mama si chiar daca ii este greu cand trebuie sa se desparta de ei, Geta are este fericita ca ea i-a educat, i-a crescut si le-a oferit un drum in viata.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe