PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERTĂ ALIMENTARĂ ÎN CAPITALĂ ȘI ILFOV

ALERTĂ ALIMENTARĂ ÎN CAPITALĂ ȘI ILFOV

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Alertă alimentară în capitală și județul Ilfov! Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a descoperit nereguli pe bandă rulantă într-o acțiune de control derulată de comisarii ANPC. Peste 185 de kilograme de carne au fost restrânse de la vânzare, iar pentru problemele constatate unitățile de alimentație publică au fost amendate cu aproape 150.000 de lei.

Comisarii ANPC au pornit în controale prin fast-food-uri, cofetării și restaurante. Primele verificări au fost efectuate în capitală, unde neregulile nu au întârziat să apară: documente lipsă, produse expirate, recongelate sau depozitate în spații necorespunzătoare. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 147.000 lei şi două avertismente. De asemenea, au fost dispuse măsuri de oprirea temporară a prestării serviciilor pentru trei dintre operatorii economici controlaţi, până la remedierea deficienţelor. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 147.000 de lei mai multe unităţi de alimentaţie publică din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în timp ce 185,5 kilograme de carne au fost retrase din circuitul consumului uman.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime și semipreparate cu data limită depășită;

– aprovizionarea de materii prime fără documente de proveniență;

– spații frigorifice care aveau un grad avansat de uzură, neigienizate, cu lipsa termometrelor

– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se făcea în recipient neacoperit;

– lipsa informării cu privire la ingredientele alergene și lipsa indicării gramajului la unele produse;

– lipsa traducerilor în limba română a meniului și a afișului privind meniul zilnic.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe