PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERTA DE CANICULA – VIDEO

ALERTA DE CANICULA – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Autoritatile locale sunt in alerta. Judetul Dambovita a intrat sub atentionare Cod Galben de Canicula, iar din 30 iulie Cod Potrocaliu. Temperaturile vor depasi 40 de grade Celsius, iar disconfortul va deveni deosebit de accentuat.  Luni a fost cea mai calduroasa zi din acest an, gradele in termometre au urcat progresiv inca de la ora 6:30 cand la Statia Meteo din Targoviste s-au inregistrat 18,3 grade.

Temperaturile au atins pragul de canicula dupa orele pranzului, intre 14:00 si 16:00, cand la umbra termometrele au inregistrat aproximativ 38 de grade Celsius. Iar vremea caniculara se mantine si in zilele urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie a emis deja si pentru judetul Dambovita atentionare COD PORTOCALIU,  valabila in data de 30 iulie, cu temeperaturi maxime ce vor ajunge la 40 de grade. De asemenea, tot din acesta zi isi face  aparitia si instabilitatea atmosferica.

Comitetele locale pentru situatii de urgenta monitorizeaza in aceasta perioada evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a interveni in timp util in cazul aparitiei unor evenimente deosebite. In Targoviste, prefectura in colaborare cu Crucea Rosie si Primaria Targoviste distribuie apa potabila cetatenilor.

In Targoviste au fost amenajate mai multe puncte de prim ajutor.

– Sediul Crucii Roșii

– Prefectură

-Centrul Social Integrat Sf. Maria din str. Vlad Țepeș, nr. 6 C

-Centrul Social pentru Persoane Vârstnice, Sf. Elena- b-dul I.C. Brătianu, bl.31 C

-Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilități-Adulți- str. Calea București, bl.O 3

– Piața 1 Mai ( b-dul Independenței)

– Piața Bărăției (piața doi Brazi)

– Piața Autogară (b-dul Eroilor)

– Piața Tricolorului

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa , Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe