PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALTERNATIVĂ LA GRĂTARELE DE LA MUNTE

ALTERNATIVĂ LA GRĂTARELE DE LA MUNTE

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

 

MUNŢII TĂTARU

În ultima perioadă, zilele libere şi călduroase reprezintă un motiv perfect pentru o escapadă în răcoarea munţilor, însă, cei mai mulţi dintre cei care ajung între creste se opresc la grătar şi la bere, în loc să se bucure de frumuseţea naturii. O alternativă la grătarele dintre munţi ar fi parcurgerea unui traseu, destinat turiştilor medii, care au echipament şi dorinţă de aventură. În Munţii Tătaru este un astfel de traseu, încă neparcurs de aventurieri.

Traseul turistic care duce la vârful Tătaru are o vechime de cinci ani, însă, este încă nou. Iubitorii de munte nu s-au înghesuit să-l parcurgă până acum, probabil pentru că nu au ştiut de existenţa lui.

Sunt circa patru ore de mers pe traseul circuit care porneşte din Lunca Padinii. Frumuseţea locurilor este de nedescris, iar Vârful Tătaru dezvăluie perspective către zona Ialomiţei, pentru că de aici se vede foarte bine lacul Bolboci.

Mai mult decât peisaje diverse, Munţii Tătaru au şi o poveste interesantă.

Astfel că, dacă vreţi să mergeţi la munte alegeţi varianta mai sănătoasă, însemnând mişcare şi relaxare în peisaje inedite, în detrimentul grătarului cu mici şi cârnaţi, stins cu bere. O astfel de experienţă este pea scurtă, iar în urma ei nu aveţi ce să povestiţi celor dragi. Dacă sunteţi curioşi să vedeţi întregul traseu către vârful de circa 1 900 de metri altitudine, urmăriţi emisiunea Carpe Diem, de joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe