Acasa StiriDAMBOVITA ALTERNATIVĂ LA PORCUL DE CRĂCIUN

ALTERNATIVĂ LA PORCUL DE CRĂCIUN

Autor: Oprescu Andrei
0 comentarii 65 vizualizari 1 minute timp estimat

Parlitoarele au fost incinse astazi dis-de-dimineata! De Ignat majoritatea romanilor au sacrificat porcii din gospodarie pentru a face preparatele din carne, pe care le vor pune pe mese de sarbatori. Cei carora medicii le-au recomandat sa stea departe de carnea de porc, pot face friptura din carne de porc vietnamez, care nu are colesterol, carne de curcan sau iepure.Ziua de Ignat este dedicată sacrificării porcilor din gospodărie pentru ca femeile să aibă timp până la Crăciun să pregătească toate preparatele din carne pentru masa de Sărbători. Oamenii din comuna Ulmi spun că porcul crescut de mic în gospodărie este cel mai bun. Animalul crescut cu drag în bătătură a fost sacrificat de domnul Florin, iar carnea va fi transformată în cârnaţi, şunci, tobă, caltaboşi sau cârnaţi. Nimic nu se întamplă însă până când gazda nu-i cinsteşte pe bărbaţii veniţi să ajute, cu o ţuică.Porcul de Crăciun poate fi şi sănătos şi fără colesterol, doar dacă este vietnamez şi nu autohton! Nu depăşeşte în greutate 80 de kilograme, nu are colesterol şi poate fi mâncat chiar şi de cei cărora doctorul le-a interzis carnea de porc. Vietnamezul, crescut la Pucioasa, se vinde cu 17 până la 25 de lei pe kilogram, iar clienţii nu lipsesc în apropierea Crăciunului, spune proprietarul.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies