In incercarea de a scapa de corectiile financiare de sute de miliarde de lei vechi, Compania de Apa Targoviste-Dambovita va contracta o alta firma de avocatura pentru a reprezenta societatea in instanta. Acest lucru inseamna doar cheltuirea unor alti bani pentru care nu exista garantii. Achizitionarea unor noi servicii juridice a fost aprobata de alesii municipali PSD, care detin majoritatea in Consiliul Local.
Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa are în prezent opt corecţii financiare pe achiziţii, din perioada 2009-2012, în valoare de 70 milioane de lei, alte corecţii în valoare de 32 milioane de lei, care vor fi însă acoperite de minister, plus şase corecţii pentru lucrări neconforme, de peste 632 000 lei.
Reprezentanţii societăţii comerciale, care se ocupă cu furnizarea apei potabile, trag toate sforile pentru a scăpa de aceste corecţii, însă parcă se afundă tot mai mult în procese intentate de contribuabilii nemulţumiţi şi din cauza erorilor de proiectare sau de execuţie a lucrărilor din teren. La a doua încercare de achiziţionare a serviciilor juridice, propusă în Consiliul Local, aceştia au reuşit ceea ce şi-au propus, după lungi discuţii în contradictoriu cu aleşii din opoziţie.
Acelaşi proiect de hotărâre care vizează reprezentarea juridică a Companiei de Apă a mai fost respins de două ori, în lunile februarie şi martie, în Consiliul Local anterior, din aceleaşi considerente.
Societatea comercială are un departament juridic, însă conducerea CATD spune că angajaţii de aici nu fac faţă tuturor proceselor pe care Compania le are. De această dată, PSD-iştii s-au grăbit să cheme aleşii locali în şedinţă extraordinară, Compania de Apă intrând şi în criză de timp, nu doar de bani.
Consilierii au fost lămuriţi de invitatul special din Consiliul Local, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi totodată Preşedinte ADI Apă, Alexandru Oprea. Acesta i-a ţinut locul directorului CATD Adrian Dumitru, care, de când a preluat frâiele de conducere ale Companiei, este într-un îndelungat concediu de odihnă. Acesta a făcut lobby în faţa aleşilor locali pentru aprobarea proiectului de hotărâre, plângându-se că cifra de afaceri anuală a societăţii comerciale, de aproximativ 530 de miliarde de lei vechi este depăşită de corecţiile financiare, care în prezent sunt de 690 de miliarde de lei vechi. De menţionat este faptul că aceste corecţii au fost generate de proasta manageriere a fondurilor europene şi de lucrările executate greşit de către Compania de Apă. După mai bine de o oră de discuţii, proiectul de hotărâre a trecut cu voturile PSD-iştilor. Consilierii liberali au votat împotrivă.