PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Am crescut dar… degeaba – VIDEO

Am crescut dar… degeaba – VIDEO

de admin
14 vizualizări

Probabil ca multi dintre oamenii politici se vor grabi sa incerce capitalizarea urmatoarei informatii. Nu ar trebui insa sa va grabiti sa le dati crezare, pentru ca, desi aparent pozitiva, stirea ascunde o realitate trista. Asadar, Romania este pe locul doi in Europa, la ceea ce insemna cresterea costului orar al fortei de munca. Cu alte cuvinte, romanii au primit cea mai mare crestere, dupa bulgari, din intrega Uniune Europeana, in ultimii cinci ani.
Calculul este facut de catre Eurostat, barometrul economico social al Comisiei Europene
Conform celei mai avizate surse europene, la nivel de analiza a celor 28 de state membre, in perioada 2008-2013, Romania este printre campionii cresterii costului orar al fortei de munca. Raportul a fost furnizat doar in urma cu cateva zile si ne situeaza chiar in spatele Bulgariei, campioana absoluta, in ceea ce priveste acest criteriu de analiza.
Ei bine, aceasta ar fi jumatatea plina a paharului sau, daca vreti, informatia ce s-ar putea sa se incerce a fi speculata de catre politicieni, ce ar intentiona sa acumuleze de capital politic. Numai ca, exista si o a doua jumatate de adevar, deloc favorabila Romaniei. Asta pentru ca, cifrele arata ca, in ciuda acestei cresteri, Romania este tot la coada clasamentelor, in ceea ce priveste costul orei de munca.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe