PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMBASADORUL AMERICII ÎN DÂMBOVIŢA

AMBASADORUL AMERICII ÎN DÂMBOVIŢA

de Andrei Oprescu
46 vizualizări

TÂRGOVIŞTE, DÂMBOVIŢA

Pentru prima dată după Revoluţie, Ambasadorul Americii a ajuns în judeţul Dâmboviţa. Într-o scurtă declaraţie de presă, acesta şi-a exprimat dorinţa de consolidare a relaţiilor România-America, chiar şi în ceea ce priveşte apărarea naţională. Pe scurt, a spus că America va fi alături de români la nevoie. La Târgovişte, ambasadorul Hans Klemn a fost întampinat de câţiva protestatari, care au participat la Revoluţia din 1989.

Ambasadorul Americii s-a arătat interesat de cultura şi istoria Târgoviştei, în vizita sa în Dâmboviţa, dar şi de potenţialul judeţului în ceea ce priveşte apărarea naţională. Totodată, s-a arătat interesat de dezvoltarea relaţiilor între statul român şi cel american.

Pe Platoul Prefecturii, ambasadorul Hans Klemn a fost aplaudat de câţiva protestatari, nemulţumiţi de felul în care actualul Guvern înţelege conceptul de democraţie. Reprezentantul Statelor Unite a dat mâna cu aceştia şi a primit cţteva documente din partea protestatrilor.

În judeţul Dâmboviţa, Ambasadorul Americii a vizitat Muzeul de la fosta Unitate Militară de la Gară, unde au fost executaţi soţii Ceauşescu, Curtea Domnească şi Unitățile Militare Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti şi Uzina Automecanica Moreni. În data de 31 august, acesta va merge şi în zona montană Padina-Peştera.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe