PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMENZI RECORD PENTRU PATRONI – VIDEO

AMENZI RECORD PENTRU PATRONI – VIDEO

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Amenzi fara numar pentru patronii din Dambovita. In numai o luna, inspectorii de munca au efectuat peste 260 de controale, iar abaterile au iesit rapid la lumina. Analizele medicale periodice pentru angajati sunt o necunoscuta in cazul multor patroni. Pentru ca nu pun pret pe sanatatea angajatilor, nu au scapat de amenda. Mai grav insa, 21 de persoane au fost descoperite muncind la negru. Peste 400.000 de lei este valoarea record a amenzilor aplicate de ITM Dambovita, in numai o luna.

Zeci de patroni din Dambovita au fost sanctionati, dupa ce inspectorii de munca au constatat, in urma actiunilor de control, ca si-au chemat angajatii la munca de sarbatori legale, fara a-i compensa cu timp liber sau bani mai multi. Altii au mai fost verificati de ITM si au primit o serie de masuri, pe care nu le-au pus insa in aplicare, motiv pentru care de aceasta data nu au mai scapat de amenda.

O alta problema descoperita de inspectori este faptul ca patronii, mai ales cei din domeniul industrial, nu ii instruiesc pe lucratori, existand in acest mod riscul producerii accidentelor de munca. Si daca patronii nu pun mare pret pe siguranta angajatilor, nu pun pret nici pe sanatatea lor. Desi sunt obligati de lege la examene medicale periodice pentru salariati, ei nu o fac.

ITM Dambovita a dat insa amenzi de sute de mii de lei si pentru munca la negru. 10 patroni au fost sanctionati, dupa ce au fost descoperiti ca nu au incheiat contracte de munca pentru 21 de persoane. Oamenii erau folositi la munca in firme de comercializare a materialului lemnos, constructii, transport rutier de marduri, alimentatie publica si tipografie.

41 de angajati si-au reclamat in ianuarie patronii la ITM Dambovita, acuzandu-i ca nu le-au platit salariile, orele suplimentare sau ca nu le-au incheiat contracte de munca.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe