PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AN ÎNCHEIAT CU NEMULŢUMIRI PRINTRE PROFESORI

AN ÎNCHEIAT CU NEMULŢUMIRI PRINTRE PROFESORI

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

 

Anul 2017 se încheie cu nemulţumiri printre profesori! În ciuda protestelor, reprezentanţii dascălilor spun că nu au obţinut poziţii onorabile în urma salarizării unitare, unii primari dâmboviţeni refuză plata navetei , nu au primit vouchere de vacanţă, nu au primit normă de hrană, iar lista nemulţumirilor continuă. Singura bucurie a celor de la catedră este primirea unei părţi din tranşa de bani promisa în anul 2017, bani câştigaţi în instanţa de judecată.

Principala problemă a anului 2017 este reprezentată de Legea Salarizării Unitare, prin care dascălii sperau să obţină drepturi băneşti aşteptate de mulţi ani. Speranţele li s-au năruit rapid şi doar debutanţii s-au bucurat de salarii mărite.

Acţiunile sindicale din anul 2017, la care au participat dascălii, au fost generate de plata hotărârilor judecătoreşti, câştigate în istanţă, dar care nu au fost puse în aplicare de niciunul dintre Guvernele care s-au perindat la putere.

O mare problemă pentru dascăli rămâne decontarea navetei. Sindicaliştii spun că unii dintre primari refuză decontarea. S-a ajuns chiar la executare silită în Corneşti şi Braniştea, iar la Fieni şi Odobeşti încă sunt procese pe rol.

Astfel că, anul se încheie cu nenumărate nemulţumiri printre profesori, care anunţă acţiuni de protest şi în 2018.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe