PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » MOŞ CRĂCIUN A POPOSIT LA TÂRGOVIŞTE

MOŞ CRĂCIUN A POPOSIT LA TÂRGOVIŞTE

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Moş Crăciun a poposit la Târgovişte, cu sania sa trasă de reni. Cu alai format din crăciunite, spiriduşi, oameni de zăpadă şi dansatori, Moşul cel bun a mers prin fosta cetate de scaun a Ţării Româneşti până în oraşelul din centru, unde a dat cadouri copiilor. În schimb Moşul a primit urări de bine, spuse prin poezii şi colinde. Timp de trei zile, bătrânelul va sta la Târgovişte, pentru a primi scrisorile tuturor copiilor.

Cu mic, cu mare, târgoviştenii l-au aşteptat pe Moş Crăciun. Cei mai nerăbdători au fost copiii, care au venit cu lista de cadouri pregătită pentru bătrân.

Şi Moş Crăciun a apărut, spre bucuria prichindeilor! Moşul cel bun a plecat cu sania trasă de reni de la Teatrul Municipal Tony Bulandra şi a mers cu alaiul până în centru, pe Platoul Prefecturii, unde a stat de vorbă cu copiii.

Întregul alai al lui Moş Crăciun a avut traseul luminat de artificii. Povara anilor şi-a spus cuvântul, iar bătrânelul a ajuns cu greu în orăşelul său din centrul Târgoviştei. Copiii l-au aşteptat zeci de minute, timp în care l-au strigat şi i-au cântat colinde.

Moş Crăciun le-a dat cadouri tuturor copiilor, cu promisiunea că va veni şi în noaptea de Ajun la casele lor.

Moşul va rămâne la Târgovişte timp de trei zile.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe