PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANALIZE GRATUITE LA-NCEPUT DE AN – VIDEO

ANALIZE GRATUITE LA-NCEPUT DE AN – VIDEO

de Andrei Oprescu
56 vizualizări

Analizele necesare pentru inscrierea copiilor in colectivitati se pot efectua gratuit. Casa de Asigurari de Sanatate a anuntat ca medicii de familie vor elibera documentele necesare  investigatiilor medicale, fara sa se perceapa taxe. Masura adoptata de autoritati este bine venita mai ales ca debutul anului scolar usureaza semnificativ  bugetele parintilor .

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de catre medicii de familie, in conformitate cu prevederile legale ale Contractului-Cadru si normelor de aplicare ale acestuia. Copiii pana in 18 ani beneficiaza de gratuitatea in vederea realizarii documentelor, chiar daca parintii acestora nu sunt asigurati. Mai mult si tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani care sunt elevi sau absolventi de liceu au dreptul la aceste analize, gratuit, cu conditia sa nu realizeze venituri din munca, dupa cum precizeaza conducerea CNAS.

Analizele necesare pentru inscrierea copiilor in noul an scolar sunt efectuate in baza biletului de trimitere acordat de medicul de famile.

Pe langa emiterea buletinului de trimitere, parintele poate solicita medicului de familie scutiri medicale care vor fi si ele gratuite.

 

Echipa: Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe