PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EUTANASIEREA MAIDANEZILOR: „SINGURA SOLUȚIE” – VIDEO

EUTANASIEREA MAIDANEZILOR: „SINGURA SOLUȚIE” – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

„Am nevoie de doua luni pentru a rezolva problema cainilor comunitari din Targoviste, insa numai daca legea imi permite acest lucru.” Asta a declarat primarul municipiului Targoviste, in cadrul emisiunii Asemeni Voua, difuzata de MDI TV. Autoritatile recunosc faptul ca targovistenii sunt in pericol, din cauza haitelor de maidanezi, care au pus stapanire pe toate cartierele municipiului, dar singura solutie, in opinia lor, este modificarea legislatiei pentru a permite eutanasierea cainilor fara stapan. Altfel, in orice moment se poate repeta tragedia petrecuta in Bucuresti, unde un copil a murit dupa ce a fost sfasiat de cainii comunitari.

Legea proasta nu le permite autoritatilor locale sa rezolve problema grava a cainilor comunitari, sustine primarul Targovistei. Prezent in emisiunea Asemeni Voua, difuzata de MDI TV, Gabriel Boriga a declarat ca s-a ajuns in aceasta situatie, din cauza unei legi proaste. Potrivit legislatiei actuale, autoritatile locale sunt obligate sa adune cainii de pe strazi, sa ii tina in adaposturi o perioada, in care sunt sterilizati, dupa care ajung tot in strada. Chiar daca in ultimii cinci ani in Targoviste s-au cheltuit doua milioane de lei pentru maidanezi, acestia s-au inmultit alarmant. Daca in 2008 erau 1000 de caini fara stapan, acum numarul este de trei ori mai mare. Singura solutie este modificarea legii pentru a permite eutanasierea maidanezilor care nu sunt adoptati, sustine primarul Targovistei.

S-a ajuns in aceasta situatie grava si din cauza unor asa zise asociatii, care au adoptat maidanezi doar pe hartie, animalele fara stapan ajungand tot in strada, sustin autorităţile din domeniul sanitar-veterinar.

Radu Constantinescu

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe