PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANGAJAȚI MAI PUȚINI, SALARII MAI MICI – VIDEO

ANGAJAȚI MAI PUȚINI, SALARII MAI MICI – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Piata muncii din Dambovita, este in scadere. Dupa ce in acest an, lucrurile au inceput sa se miste, chiar daca foarte incet, acum piata muncii pare sa intre in declin. Numarul angajatilor damboviteni a inceput sa scada, pentru prima data in 2013. Astfel, mai putin de 74.400 de damboviteni se pot lauda ca lucreaza pe baza de contract de munca. Nici la capitolul lefuri, angajatii din judet nu stau mai bine. Castigul salarial mediu este tot in scadere.

Potrivit informatiilor furnizate de Directia Judeteana de Statistica Dambovita, efectivul salariatilor a ajuns la aproximativ 74.300 de persoane, aflandu-se in scadere usoara. Este pentru prima data in acest an cand se inregistreaza o reducere a numarului de angajati din judet. La inceputul anului, efectivul salariatilor era de 73.760 de persoane. In primele sase luni, acesta a crescut pana la 74.340, cu aproape 600 de persoane. Specialistii se asteapta ca numarul angajatilor sa scada in continuare, odata cu sistarea activitatilor din domeniile sezoniere, cum sunt de exemplu constructiile.

Tendinta de scadere se mentine si in cazul lefurilor dambovitenilor. Castigul salarial mediu brut in Dambovita a fost de 1.793 de lei, iar cel net de 1.304 lei, in scadere cu 0,7%. Bani mai putini au primit cei din servicii, cu 1,4%, in timp ce in domeniul industrial si in constructii castigul salarial mediu a ramas la acelasi nivel. Cresteri de sase procente au fost in agricultura.

In comparatie cu media pe tara, castigul salarial mediu din Dambovita este mai mic cu 20 de procente.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe