PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANIMALELE SĂLBATICE, ÎMPUŞCATE

ANIMALELE SĂLBATICE, ÎMPUŞCATE

de Andrei Oprescu
140 vizualizări

Le vin de hac animalelor salbatice! Spaima dambovitenilor va lua sfarsit in perioada urmatoare.  Dupa ce in urma cu doua saptamani o ursoaica a facut ravagii in localitatea Varfuri cu atacuri repetate asupra localnicilor si animalelor din gospodarii iar marti un al urs a ucis o vaca si doua oi in satul Valea Leurzii, autoritatile iau masuri. 16 animale salbatice, printre care ursi, lupi si pisici salbatice din padurile de pe raza judetului Dambovita vor fi impuscate  de vanatori ca urmare a ordinului emis de ministrul Mediului Rovana Plumb.

Sase ursi, şapte lupi şi trei pisici sălbatice din pădurile dâmboviţene vor cădea zilele acestea în bătaia puştilor lucratorilor din cadrul AJVPS Dâmboviţa şi  Asociaţiei de Vânători „Dunărea 2007” după ce fiarele au creat mari probleme în  localităţile din nordul judeţului, Vârfuri, Moroeni şi  Valea Leurzii. Crotaliile care vor înmânate gestionarilor fondurilor de vânătoare odată cu eliberarea autorizaţiei de vânătoare au ajuns deja la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa.

In Dambovita masura de impuscare a animalelor salbatice a fost luata si pe fondul numeroaselor atacuri ale ursilor in localitatile din judet soldate atat cu victime omenesti cat si pierderi materiale semnificative. Va reamintim ca, in urma cu doua saptamani,  o ursoaică cu pui a atacat trei oameni şi o turmă de oi in localitatea Varfuri si in aceasta saptamana un alt urs a atacat animalele localnicilor din Valea Leurzii.

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Dambovita, se va acţiona în regim de urgenţă si vor fi împuşcaţii urşii care au un comportament agresiv cum este ursoaica cu pui şi ursul de la Valea Leurzii.

Echipa: Cătălina Sandu/ Eduard Găiseanu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe