PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANIMALELE SĂLBATICE…RISC MINOR?

ANIMALELE SĂLBATICE…RISC MINOR?

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

 

Prezenţa animalelor sălbatice nu mai este considerată risc major de către autorităţile competente, în planul de măsuri pentru tipurile de risc, prezentat de curând de reprezentanţii IGSU. Astfel că, autorităţile judeţene nu ştiu în ce măsura pot interveni în situaţia în care un urs îşi face din nou apariţia printre case, aşa cum s-a întâmplat în toamna anului 2017, în nenumărate localităţi din ţară.

De curând, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis o adresă către prefecturi în care se specifică faptul că prezenţa animalelor sălbatice în zonele locuite nu mai reprezintă un risc major şi că nu mai trebuie convocate comitetele pentru situaţii de urgenţă în astfel de cazuri.

Telefoanele şi convocarea autorităţilor competente nu au dus la prinderea animalului sălbatic, care a băgat spaima în localnicii din sudul judeţului Dâmboviţa, apărând, în mod nefiresc în zona de câmp şi hrănindu-se cu câinii din gospodării. La nivelul judeţului Dâmboviţa, autorităţile caută soluţii în acest sens, pentru ca episodul din luna octombrie 2017 să nu se mai repete.

După experienţele la care Moş Martin le-a supus pe autorităţile de pe meleagurile dâmboviţene, concluziile nu au fost prea bune.

Tocmai de aceea, autorităţile dâmboviţene au cerut reprezentanţilor ISU să pună problema în faţa autorităţilor centrale, în vederea emiterii unei Hotărâri de Guvern în acest sens, pentru ca animalele sălbatice să rămână în habitatul lor sau să fie relocate în cazul în care îşi fac, din nou, apariţia printre oameni, în căutare de hrană.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe