PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANIVERSARE FĂRĂ FAST – GIURGIU – VIDEO

ANIVERSARE FĂRĂ FAST – GIURGIU – VIDEO

de admin
26 vizualizări

În primul rând, ploaia a încurcat planurile reprezentanţilor autorităţilor române şi bulgare de a-şi da întâlnire mai întâi la jumătatea Podului Prieteniei. Aşa că s-au reunit la baza acestuia, în vama Ruse. Acolo, unii dintre oficialii bulgari au spus că nu mai pot prezenta discursul pregătit, din cauza tragediei din Varna, unde în urma inundaţiilor, cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa.
De altfel, toţi vorbitorii au adus un omagiu celor care au murit în urma dezastrului din Varna. Dincolo de acest moment, oficialii români, bulgari şi invitaţiilor din Comisia Europeană, chiar, au vorbit despre importanţa acestei zile, privind cei 60 de ani de la darea în folosinţă a Podului Prieteniei. De asemenea, a fost amintită şi importanţa Dunării.
Din partea Ministerului Transporturilor român a venit la evenimentul de vineri, secretarul de stat Iulian Matache. El a vorbit despre importanţa existenţei acestui pod, despre istoria sa, dar şi despre veşti privind reabilitarea sa capitală
Ca întotdeauna, prefectul de Ruse, Ventislav Kalchev, a vorbit despre Podul Prieteniei în contextul strânsei legături de cooperare şi prietenie între Ruse şi Giurgiu.
Cel mai emoţionat moment al acţiunii de vineri a fost când, pe scenă, a urcat o doamnă care, acum 60 de ani, a fost una dintre tinerii care au tăiat panglica de inaugurare a Podului Prieteniei.
Tot de ziua Podului peste Dunăre, vineri, cei care au trecut prin vama Giurgiu cu maşina mică nu au plătit taxa de pod.

Andrei Sfetcu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe