PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A FI SAU A NU FI PRIMAR – VIDEO

A FI SAU A NU FI PRIMAR – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Prefectura Dambovita a emis ordin de incetare a mandatului pentru primarul Targovistei, Gabriel Boriga. Ordinul, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa, este dat in conditiile aplicarii statului alesilor locali. Primarul Gabriel Boriga spune insa ordinul de incetarea a mandatului sau este unul politic si ca va ramane in continuare alaturi de targovisteni.
In comunicatul de presa emis de catre Prefectura Dambovita se precizeaza urmatoarele:

Ordinul nr. 89/19.06.2014 privind constatarea încetării mandatului Primarului Municipiului Târgoviște, domnul Boriga Gabriel Florin.
Potrivit dispozițiilor art. 69, alin.2 din Legea nr. 215/2001, modificată, privind administrația publică locală:” Mandatul primarului încetează de drept în condițiile legii statutului aleșilor locali…”, iar Legea nr. 393/2004, modificată, privind statutul aleșilor locali, enumeră cazurile de încetare de drept a calității de primar înainte de expirarea duratei normale a mandatului – “condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate” (art.15, alin.2, lit.e).
Prin sentința penală nr. 337/29.04.2013 pronunțată de Judecătoria Târgoviște, rămasă definitivă, Primarul Municipiului Târgoviște, Boriga Gabriel Florin, în calitate de inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată
Conform art.72, alin.6 din Legea 215/2001, data organizării alegerilor pentru funcția de primar se stabilește de Guvern, la propunerea Prefectului.
Primarul Municipiului Targoviste spune ca ordinul de incetare a mandatului sau este unul politic.

Redactor: Horia Marin
Imagine: Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe