PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANOTIMPUL VIROZELOR – VIDEO

ANOTIMPUL VIROZELOR – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Gripa si-a facut loc si in randul elevilor.  Vremea capricioasa din ultimele zile, dar si lipsa vaccinurilor au dus la aparitia primului caz de gripa in randul copiilor din colectivitate. Mai mult, numai in ultima saptamana Directia de Sanatate Publica  a inregistrat 658 de cazuri de viroze respiratorii si 156 de cazuri de penumonie.

Medicii spun ca numarul imbolnavirilor a crescut odata cu schimbarea brusca a temperaturilor.

Asa cum ne-am obisnuit, cele mai multe cazuri de imbolnaviri sunt in randul copiilor cu varsta de pana la 14 ani si al batranilor cu varsta peste 60 de ani.

Potrivit specialistilor, principalul motiv pentru care se inregisteaza in continuare un numar mare de  imbolnaviri a fost vremea frumoasa, de la inceputul lunii februarie, dar si umiditatea care a permis raspandirea si inmultirea vrusilor. In plus , cei mai multi dintre damboviteni au pus la naftalina hainele groase, pacaliti de temperaturile ridicate.

In ceea ce priveste satistica cazurilor gripale, Institutul Cantacuzino a confirmat doua cazuri noi de gripa AH3, numarul total ridicandu-se la 10 cazuri. Din acest total 1 caz fiind inregistrat chiar in Municipiul Targoviste la un copil din colectivitate.

Un alt factor care joaca un rol important in cresterea numarului de viroze il reprezinta lipsa unei campanii de imunizare. Anul acesta doar o mica parte dintre damboviteni s-au imunizat. Dozele de vaccin distribuite de Ministerul Sanatatatii fiind insuficiente. In asemenea conditii oamenii se intreaba: cat ii costa tratamentul?

Cei care sufera de viroze respiratorii pot plati intre 40 si 50 de lei pentru medicatie, in functie de gravitatea bolii. In plus medicii recomanda o alimentatie bogata in vitamine si un consum mare de fructe, in special citrice. De asemenea, e indicata hidratarea organismului si imbracamintea adecvata temperaturii de afara.

Pacientii care vor sa scape insa de medicatie pot alege sa-si achizitioneze vaccinul antigripal din farmacii.

 

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

Radu Constantinescu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe