PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANTIBIOTICELE POT FI PERICULOASE

ANTIBIOTICELE POT FI PERICULOASE

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Cunoscute pentru efectele lor terapeutice, antibioticele starnesc adevarate controverse la nivel mondial atunci cand vine vorba de  erorile medicale de prescriere a pastilelor dar si cand se pune    problema modalitatatii neingradite de procurare a acestora din farmacii. Nici Romania nu face rabat de la acest fenomen, tara nostra fiind chiar cap de lista in randul statelor europene, 70% dintre români aleg să se trateze singuri cu antibiotice, în loc să meargă la medic.

Antibioticele sunt acele substante vindecatroare sintetice sau semisintetice care sunt utilizate impotriva infectiilor determinate de diversi agenti patogeni, cunoscuti, in limbaj uzual, sub denumirea de microbi. Pana aici nimic nou, insa ce nu stiu multi romani este faptul ca administarea acestora fara prescrierea atenta a medicului pot produce adevarate catastrofe asupra sanatatii. Un studiu realizat peste ocean demonstreaza ca in ultimii doi ani Romania a fost o impatimita a consumului de antibiotice, mai bine de jumatate din populatia tarii noastre a folosit antibiotice fara a se adresa medicului.

Desi majoritatea farmaciilor din judetul Dambovita  nu elibereaza medicamente cu risc, fara reteta, de cele mai multe ori suferinta oamenilor indupleca exigenta farmacistilor, punand mana pe substante periculoase a caror  utilizare improprie  duce in timp, la inhibarea si imaturizarea sistemului imunitar, iar in unele cazuri la nasterea altor tulpine rezistente de microbi.

ECHIPA: Ilona Rotaru\Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe