APELUL PENTRU A OBȚINE TABLETE PENTRU ELEVI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Pentru a veni în sprijinul elevilor, unii profesori s-au gândit chiar să facă un apel pentru a obține donații. O profesoară de la Școala Glodeni, din județul Dâmbovița a cerut cunoștințelor din mediul online să o ajute să obțină două tablete pentru elevele din clasa ei care nu aveau. A și reușit. Numai că, la nivel de școală ar fi nevoie de 80 de astfel de dispozitive. Mulți dintre copiii care învață la unitățile școlare din comună nu au posibilități materiale și pentru părinți cumpărarea unei tablete ar fi un efort pe care nu și-l pot permite, mai ales în această perioadă.

APELUL UNUI DASCĂL DIN GLODENI

„Am avea nevoie pentru copiii din școala noastră (Școala Glodeni, Dâmbovița) de ceva device-uri, pentru a putea și ei intra online cu noi (…)Știu că la mine în clasă sunt 2 copii care, deși și-ar dori, nu pot lucra alături de noi, din pricina lipsei unor aparate care să țină pasul cu nivelul tehnologiei, copii pentru care pot băga mâna în foc că vor avea grijă de aparatele cu pricina(…)Am făcut rost de ele (…) Am vorbit cu directoarea mea, care a făcut centralizare de date și ar fi un necesar de 80 de tablete dau alte device-uri pentru copiii din întreaga școală”.

A scris profesoara pe pagina de socializare. Donațiile nu au mai apărut între timp. Dascălul chiar s-a oferit să cumpere și două cartele pentru fetițe, ca să aibă acces la internet. Și este doar un exemplu de școală unde un număr mare de elevi nu au acces la cursurile online. La nivelul județului Dâmbovița 16% dintre elevi nu au acces. Problema este în mediul rural în general, unde sunt școli în care mai bine de jumătate din copii nu pot participa la cursurile online.Lipsurile majore din școli încep să iasă la suprafață acum când autoritățile au decis deja ca anul școlar să fie încheiat în mediul online. Elevii nu se mai întorc la cursuri în bănci, așa că pentru a deprinde noi cunoștințe trebuie să se așeze în fața calculatoarelor sau tabletelor și să răspundă prezent la cursurile online ținute de profesorii lor. Numai că unii se uită la biroul gol și asta pentru că le lipsesc dispozitivele atât de necesare acum. Consiliul Național al Elevilor a cerut încă de la început Ministerului Educației să ia măsuri și să doteze elevii.Pentru că nu toți copiii pot participa la aceste ore în fața calculatorului, s-a decis să nu se mai predea conținuturi noi ci doar recapitulări ale noțiunilor deja predate. În toamnă însă aceste lecții vor fi reluate pentru ca toți copiii să aibă acces la informații.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri