PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » APROPIAȚII LUI DRAGNEA, ÎN VIZORUL DNA – VIDEO

APROPIAȚII LUI DRAGNEA, ÎN VIZORUL DNA – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Perchezitii DNA in Teleorman, Giurgiu si Ilfov intr-un dosar de coruptie si evaziune fiscala cu prejudiciu de peste un milion de euro. Surse judiciare sustin ca in dosar ar fi implicat si deputatul PSD de Teleorman Adrian Simionescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut perchezitii la zece adrese din judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de coruptie si de evaziune fiscala cu componenta transfrontaliera, in perioada 2012-2014, cu un prejudiciu estimat la peste un milion euro.In dosar este cercatat si Marian Fiscuci fostul patron firmei Tel Drum, cea mai cunoscuta firma de drumuri din judetul Teleorman, care a intrat in atentia Consiliului Concurentei dupa ce a fost acuzata ca a participat cu oferte truncate la doua licitatii organizate de Consiliul Judetean Teleorman in perioada 2009-2010 pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor. Consiliul Concurentei a clasat in august 2013 o investigatie care privea Tel Drum, apropiata de Liviu Dragnea, si alte companii de constructii, toate suspectate ca ar fi trucat doua licitatii. Clasarea investigatiei, la un an dupa declansare, vine pe fondul unor mari semne de intrebare privind corectitudinea licitatiilor. Autoritatea care verifica licitatiile publice a aratat ca firmele suspecte de trucare, toate cu mare experienta in contracte cu statul, au facut greseli flagrante in depunerea documentatiilor, astfel incat Tel Drum sa aiba cale libera la contracte. In acest dosar se fac cercetari cu privire savarsirea infractiunilor de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si evaziune fiscala, constatandu-se ca intre o firma din Alexandria si din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, cu scopul eludarii platii TVA.Se pare ca ar fi vorba de achizitionarea din spatiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme romanesti, insa printr-o societate bulgareasca fictiva.Deputatul Simionescu ar fi in atentia anchetatorilor pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, au precizat sursele judiciare.

 

Mihaela Nedelcuță

Sorin Matei

https://www.youtube.com/watch?v=HbybHE0WkX0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe