PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ARE NEVOIE DE ÎNSOŢITOR PERMANENT

ARE NEVOIE DE ÎNSOŢITOR PERMANENT

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

În localitatea în care numărul asistaţilor social este de ordinul sutelor, nu poate fi plătit un asistent personal pentru un copil cu handicap grav. Este cazul lui Marian, un copil de 7 an cu grave deficienţe psihice, care are nevoie permanentă de însoţitor permanent. Tatăl său ar putea fi asistent personal, însă, primăria nu are posibilitatea să-l angajeze.
De doi ani, rudele lui Marian, un copil care acum are 7 ani, şi-au dat seama că baiatul nu se comportă normal. Au mers la un medic de specialitate, unde micuţul a fost diagnosticat cu retardmintal, în formă accentuată. Tot în urmă cu aproximativ doi ani, mama lui Marian a fugit de acasă, băiatul bolnav rămânând doar cu tatăl său.
Bărbatul lucrează 4 ore la şcoala din localitate. A fost fochist, iar acum este îngrijitor. Cât timp este plecat de acasă, Marian rămâne în grija bunicii, care este prea bolnavă pentru a mai putea face faţă copilului extrem de energic.
Copilul este sub tratament permanent, însă, medicamentaţia pare că îi face mai mult rău decât bine. Marian s-a îngrăşat, iar atunci când se enervează nu mai poate fi controlat. Rudele vor să-l ducă pe băiat în capitală, pentru investigaţii amănunţite, însă, tatăl nu poate merge cu el pentru că se duce în fiecare zi la muncă, la şcoală.
Singura soluţie ar fi ca tatăl băiatului să devină asistentul lui permanent. Astfel, aravea şi un loc de muncă stabil şi ar putea sta în permanenţă cu fiul său, care are atâta nevoie de el.
Reprezentanţii Primăriei Conţeşti spun că au doar 6 posturi de asistenţi personali şi toate sunt ocupate.
Singura variantă ar fi eliberarea unui post de asistent personal, pentru ca tatăl lui Marian să-l poată ocupa. Situaţia va fi mai delicată din toamnă, când Marian va merge la şcoală şi va avea nevoie de tatăl său în timpul orelor de curs. În prezent, în comuna Conţeşti sunt 50 de persoane cu handicap grav, dintre care doar 6 beneficiază de asistenţi personali, 140 de persoane care primesc ajutor pentru susţinerea familiei şi 240 de asistaţi social.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe