PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ,,ASASINII’’ LIMBII ROMÂNE

,,ASASINII’’ LIMBII ROMÂNE

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Dep. Vasile Horga și-a pus semnătura pe o propunere legislativă cu multe greșeli gramaticale

Limba noastră-i o comoară, deputații o… omoară. Senatorii au respins, luni, o propunere legislativa cu articole redactate cu virgula intre subiect si predicat, presedintele Senatului remarcand, in gluma, ca initiatorii „sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputati”. Printre acestia se afla si deputatul PNL de Dambovita. Vasile Horga.

Greselile gramaticale au fost remarcate, la dezbaterea proiectului, de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

„Îi rog pe colegii noştri senatori să nu mai semneze cu ochii închişi astfel de iniţiative. Cred că nu am văzut în Parlamentul României o agresivitate asupra limbii române atât de dur marcată: virgule între subiect şi predicat aproape în fiecare articol al legii, şi sunt câteva nume grele, pentru care chiar am deosebit respect de la PNL şi PSD”, a spus Dumitru Oprea.

Au fost voci din randul senatorilor care au facut precizarea ca propunerea legislativa a fost initiate de un grup de deputati, printre care si Vasile Horga, deputat liberal de Dambovita. Suspiciunile au fost „spulberate” de presedintele Senatului, Crin Antonescu: „Se strecura posibilitatea ca asupra Senatului să planeze această umbră inacceptabilă. Lucrurile s-au pus la punct: sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi”.

Proiectul, care urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, este redactat cu virgula intre subiect si predicat la cele mai multe dintre articole:

  • „veniturile unei persoane fizice obţinute în baza unor contracte privind raporturi de muncă, pot fi executate silit…”,
  • „sumele reţinute din veniturile persoanelor fizice în baza unui titlu executoriu, se virează…”,
  • „conturile bancare deschise de persoane fizice la bănci, sunt exceptate…”,
  • „unităţile bancare, sunt obligate să refuze…”  si alte le asemenea.

Fie vorba intre noi, in judet este arhicunoscut  antitalentul oratoricesc al deputatului Horga, dar nici prin cap nu ne-ar fi trecut ca domnia-sa intampina aceleasi probleme si cand este nevoit sa-si astearna ideile pe hartie. Cum am mai spus: limba noastra-i o comoara, deputatii o omoara.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe