PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE LUPTA CU GERUL

SE LUPTA CU GERUL

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Indura frigul cumplit in strada, pentru un ban! Sunt zile grele pentru muncitorii care sunt obligati sa lupte cu gerul din aceste zile. Comerciantii ambulanti, angajatii de la salubritate, de la parcari, sunt doar cativa dintre cei care si-ar dori, acum mai mult decat oricand, un loc de munca intr-un birou cald. Din pacate nu au de ales. Trebuie sa munceasca in ger. Situatia ar fi cu totul alta, daca patronii s-ar gandi la protectia lor. Legislatia ii obliga pe angajatori sa ia masuri doar cand temperatura ajunge la -20 de grade celsius.

Acest barbat trebuie sa petreaca opt ore zilnic in strada. Se apara cum poate de gerul cumplit. Este atat de gros imbracat, incat abia mai poate sa se miste. Din cand in cand, mai fuge intr-un magazin sa se adaposteasca macar cateva minute. Apoi se intoarce la treaba. Norocul lui este ca munceste langa cortul de prim-ajutor amenajat in Targoviste, de unde mai primeste un ceai cald, care il ajuta sa nu inghete.

Si nu este singurul care trebuie sa indure gerul cumplit la munca. La fel de greu le este si celor care incaseaza taxa de parcare. Infofoliti, oamenii incearca sa nu stea o secunda intr-un loc, de frica sa nu inghete.

Pentru aceasta targovisteanca este a 19-a iarna pe care o petrece muncind in ger. Sune ca s-a obisnuit deja cu temperaturile extrem de scazute. In plus, in ziua de astazi este greu sa iti gasesti un loc de munca, asa ca nu poate refuza, chiar daca trebuie sa indure gerul.

Viata angajatilor acre lucreaza in aer liber ar fi mai usoara iarna, daca angajatorii lor ar incerca sa ii protejeze impotriva gerului. Numai ca legislatia ii obliga sa ia anumite masuri numai cand mercurul scade in termometre la -20 de grade celsius. Abia atunci, patronii sunt obligati sa le asigure pauze in locuri incalzite, echipament de munca adecvat si sa le distribuie ceai cald.

In caz contrar, patronii risca amenzi intre 1500 si 2500 de lei. Inspectorii de munca damboviteni le recomanda angajatorilor sa nu astepte sa se inregistreze temperaturi de -20 de grade celsius si sa isi protejeze angajatii de ger, inainte ca ei sa se imbolnaveasca.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe