PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASCUND GUNOIUL SUB PRES! – VIDEO

ASCUND GUNOIUL SUB PRES! – VIDEO

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

Ne laudam ca prevenim, dar nu actionam! Pe hartie nu se poate vorbi despre o explozie a cazurilor de violenta in scoli. Statistic, cateva sute de incidente se petrec in fiecare an, in unitatile de invatamant din Dambovita. In realitate, numarul lor este mult mai mare. De ce nu se regasesc toate incidentele in statisticile autoritatilor?! Pentru ca pentru unele cadre didactice, reputatia scolii sau teama ca inspectoratul isi va trimite vreo echipa in control, se dovedesc mai importante decat faptul ca un elev este lovit in scoala sau decat durerea unui parinte, care se plange ca se teme sa isi mai trimita copilul sa invete. Din pacate, multi directori de scoli se limiteaza sa catalogheze drept „incident minor” o agresiune la care a fost supus un elev, in scoala si chiar daca nu poate pune rezolva rapid situatia, prefera sa ascunda mizeria sub pres.

Statistic, numarul cazurilor de violenta in unitatile de invatamant din Dambovita a fost de aproape 480 in anul scolar 2012-2013. Problema este ca realitatea nu se regaseste de cele mai multe ori si in evidentele autoritatilor. MDI v-a prezentat cazul unei eleve din Petresti, Dambovita, care a fost agresata de mai multe ori, de un coleg, in sala de clasa. Este doar unul din cazurile care nu se regasesc in statisticile oficiale, pentru ca reprezentantii unitatii de invatamant nici macar nu au sesizat conducerea Inspectoratului Scolar. Pe motiv ca nu il pot exmatricula pe elevul agresor, nu au stiut cum sa puna capat acestor incidente, dat nici nu au cerut sprijin de la ISJ.

In aceste conditii, nu se poate vorbi despre o imagine reala a violentei in unitatile de invatamant, in conditiile in care pentru multi directori de scoli, o palma luata de un elev chiar in sala de clasa, este considerata un incident minor si prin urmare nu este raportat.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe