PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU AJUNS LA LIMITA RABDARII – VIDEO

AU AJUNS LA LIMITA RABDARII – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Centrul de la Tuicani, Dambovita a devenit bomba cu ceas! Cei peste 100 de angajati ameninta ca vor intra in greva generala, satui de salariile si conditiile de lucru jalnice de care au parte. Trebuie sa aiba grija de 125 de tineri care sufera de un handicap grav si primesc pe luna salariul minim pe economie. Oamenii au cerut sa le fie respectate drepturile si sa beneficieze sporurile cuvenite prin lege. Liderii de sindicat sustin insa ca atat conducerea centrului, cat si autoritatile au refuzat categoric sa le ofere un ban in plus. Nu este prima data cand se inregistreaza probleme grave la centrul din Tuicani. In urma cu aproape un an, MDI TV v-a prezentat conditiile mizerabile de care au parte aici bolnavii.

Cei peste 100 de angajati de la Centrul pentru Reabilitarea Persoanelor cu Handicap de la Tuicani sunt hotarati sa intre in greva! Oamenii sunt disperati pentru ca trebuie sa lucreze in conditii grele, au grija de 125 de tineri care sufera de un handicap grav si primesc salarii de mzierie. Un kineto-terapeut de exemplu este platit cu salariul minim pe economie. Acum, salariiatii cer sa beneficieze de un spor de 30% specific activitatii si de sporul de 100% pentru turele de week-end si sarbatori legale. Potrivit liderilor de sindicat, angajatii s-au lovit de refuzul autoritatilor si al conducerii centrului, motiv pentru care saptamana viitoare vor intra in greva de avertisment. Urmatorul pas: declansarea grevei generale.

Si din pacate nu numai angajatii sunt cei care au de suferit la Centrul de la Tuicani, ci si bolnavii. MDI TV v-a prezentat anul trecut cum tinerii care sufera de un handicap grav sunt tinuti intr-un miros insuportabil de urina. Toalete insalubre, o bucatarie plina de mucegai, dormitoare cu pereti decojiti, apa care tasneste din conducte, acestea sunt cateva din problemele descoperite in urma cu aproape un an la centrul din Tuicani si care sustin sindicalistii nu s-au schimbat. Pentru ca angajarile au fost blocate mai multi ani, s-a ajuns ca o asistenta sa aiba grija de numai putin de 10 bolnavi, in conditiile in care normele prevad un numar de 3-4 pacienti pentru o infirmiera. Numarul tinerilor internati aici este de 125, dublu decat ar fi normal, sustine si conducerea Directiei Generale de Asistenta Social Dambovita, care doreste preluarea acestui centru.

 

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe