PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASIGURATORUL SCOATE BANU’ – VIDEO

ASIGURATORUL SCOATE BANU’ – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Asiguratorul va fi introdus, ca parte in negocierea dintre medic şi pacientul care se crede prejudiciat, in cazurile de malpraxis.  Propunerea inaintata de ministrul sanatati, Eugen Nicolăescu, urmareste ca mijloacele de solutionare a problemelor  existente in raportul medical  sa fie puse la dispozitia pacientilor de catre asigurator.

 

Implicarea asiguratorilor in negocierea cazurilor de malpraxis este, dupa parerea ministrului sanatatii, Eugen Nicolăescu, impulsul de care are nevoie sistemul sanitar romanesc. La acest moment legea  privind raspunderea civila a personalului medical, functioneaza defectuos, lezand drepturile celor prejudiciati. Propunerea ministerului are ca scop medierea neintelegerilor aparute intre actorii actului medical, oferind pacientului posibilitatea sa se inteleaga cu doctorul, utilizand serviciile puse la dispozitie de asigurator, in sensul in care asiguratorul plateste un expert pentru declararea existentei fenomenului de malpraxis sau in ce masura bolnavul a suferit un prejudiciu,iar costurile si despagubirile  vor fi suportate de asigurator. Mai mult noul proiect vizeaza si termenul pentru negocierea amiabilă pacient-medic, aceasta va fi de sase luni. Executivul promite ca indiferent de situatie, cadrul legislativ se va stabiliza odata cu reforma sanatatii.

 

 

 

Ilona Rotaru

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe