PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “PRIMA CASA” PENTRU CHIRIASII ANL – VIDEO

“PRIMA CASA” PENTRU CHIRIASII ANL – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Vesti bune pentru targovistenii care au obtinut o locuinta ANL, dar nu sunt proprietari. Dupa ani de zile de stat cu chirie acestia ar putea sa-si cumpere apartamentele mult mai usor.  In Targoviste a fost redus pretul de cachizitie de la 411 euro la 325 de euro pe metrul patrat. In plus, Guverul a lansat si procedura de  cumparare a acestor locuinte prin programul „Prima Casa”.

 

In Targoviste au fost scoase la vanzare 560 de locuinte ANL. Insa, din cauza pretului mult prea mare, a posibilitatilor finaciare reduse pe care le au chiriasii, dar mai ales din cauza raportului dintre calitate si pret s-au gasit doar 13 cumparatori. Ceilalti, fortati de imprejurari, platesc in continuare  chirie intre 200 si 400 de lei pe luna.

Aceasta era pretul la care erau puse in vanzare pana acum locuintele ANL, pentru ca de luna aceasta metrul patrat a scazut la 325 de euro.  Si nu este singura veste buna pentru chiriasii, care ar putea sa devina proprietari mult mai usor. Guverul a lansat  procedura de  cumparare a acestor locuinte prin programul „Prima Casa”. Posibilii cumparatori beneficiaza, anul acesta de un plafon de garantare in valoare de 500 milioane de lei pentru contractarea de credite prin acest program. Singura problema care ramane ar fi aceea ca plata catre primarie trebuie facuta cu toti banii o data.  Titularii contractelor de inchiriere pot cumpara locuinta dupa primul an de chirie. In acest sens, ei trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe