PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI – VIDEO

ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI – VIDEO

de Andrei Oprescu
58 vizualizări

Persoanele cu handicap sunt ajutate sa socializeze si sa mai uite de necazurile cotidiene alaturi de semenii lor care impart aceeasi suferinta. Incepand din aceasta saptamana, asociatia “Ridica-te si umbla” organizeaza intalniri periodice ale persoanelor cu handicap, astfel incat si cei defavorizati sa simta caldura sufleteasca din partea unor oameni asemeni lor.

 

Florin Soare este un dambovitean care a ramas fara picioare de la varsta de 8 ani in urma unui accident de tren. De 31 de ani s-a obisnuit cu suferinta, iar acum se descrie ca fiind un optimist incurabil si o persoana foarte activa.

 

Scopul asociatiei “Ridica-te si umbla” este de a oferi persoanelor cu dizabilitati asistenta sociala, psihologica, juridica si spirituala, precum si valorificarea talentelor si abilitatilor profesionale. Corectarea perceptiei si imaginii despre persoanele cu dizabilitati este un alt obiectiv al asociatiei.

 

La nivel judetean exista un numar mare de voluntari care s-au oferit sa asigure transportul celor doritori sa participe la eveniment. Persoanele cu dizabilitati au avut ocazia la intalnire sa se simta in largul lor si sa isi impartaseasca trairile si emotiile.

 

Persoanele cu dizabilitati s-au bucurat la finalul evenimentului si de o masa calda. Urmatoarea intalnire a persoanelor cu dizabilitati va avea loc pe 13 octombrie, in incinta unui restaurant situat pe bulevardul Carol din Targoviste.

 

 

Valentin Popescu

Radoi Răducu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe