Din emoţii se construiesc relaţiile sociale, din emoţie s-a construit şi profesia de asistent social. Pentru a puncta şi pentru a promova importantă asistenţilor sociali la nivelul instituţiilor medicale, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a pornit cu o caravană prin toată ţara, în cadrul campaniei „România se ridiă în picioare pentru asistenţă socială.”
Actul medical de calitate nu înseamnă doar tratarea pacientului din punct de vedere medicamentos, ci şi „tratamentul” psihic şi pentru suflet de care bolnavii au nevoie. De cele mai multe ori, „mângăierea” celor aflaţi în suferinţă vine de la asistenţii sociali, care monitorizează pacientul de când ajunge în spital şi chiar şi după ce iese pe poarta instituţiei medicale. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a poposit Caravana Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, are cea mai mare rata de angajare a asistenţilor sociali din ţară.
Despre această meserie, cel mai bine pot vorbi chiar asistenţii sociali, care sunt în permanenţă alături de cei aflaţi în suferinţă. Aceştia le asigură nevoile psiho-sociale, securitatea emoţională şi confortul psihic. Îi ajută să depăşească situaţiile de criză şi au grijă ca orice pacient să se reintegreze în societate şi în familie, îndiferent de suferinţele pe care le are.
Caravana Colegiului Asistenţilor Sociali din România a ridicat în picioare mii de persoane, în semn de respect pentru munca asistenţilor sociali, în mai multe judeţe din ţară, precum: Gorj, Sibiu, Neamţ Bacău, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Oradea, Constanţa, Timiş şi Argeş.