PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AȘTEAPTĂ ÎN ZADAR DESPĂGUBIRI – VIDEO

AȘTEAPTĂ ÎN ZADAR DESPĂGUBIRI – VIDEO

de admin
1 vizualizări

De fiecare data cand munca lor este distrusa de natura dezlantuita, taranii se uita catre institutiile statului, poate vor primi vreun ajutor. Oamenii de pe Valea Dambovitei au primit lovitura dupa lovitura. Dupa ce anul trecut grindina le-a distrus culturile, luna trecuta din cauza alunecarilor de teren, livezile le-au fost inghitite de pamant. Desi au depus cereri fara numar, nu au primit nici macar un leu. In loc sa astepte mult si bine fonduri de la stat, o solutie ar fi sa isi asigure culturile. Numai ca, se plang taranii, asigurarile sunt prea scumpe pentru ei.
Cand vine vorba despre pagube produse de natura, oamenii de pe Valea Dambovitei se pot declara cei mai napastuiti. In Barbuletu de exemplu, grindina le-a distrus culturile in mai multe randuri. Oamenii au depus cereri pentru mii de hectare de livezi si terenuri calamitate, pentru a primi un ajutor de la stat. Nici pana acum nu au primit niciun leu. Acum, vor sa obtina un sprijin, dupa ce zeci de hectare de livezi au fost distruse de alunecarile de teren.
Si nu este singurul caz. In Baleni de exemplu, oamenii nu au primit bani pentru solariile distruse de zapada abundenta, cazuta in urma cu trei luni. Decat sa astepte in zadar un ajutor de la stat, taranii ar putea sa isi asigure culturile. Numai ca oamenii se plang ca nu si le permit, iar asiguratorii gasesc si ei metode pentru a evita despagubirile.
Edilul sustine ca profitul la un hectar de livada este de 3000-4000 de lei. Din acest bani, producatorul trebuie sa achite impozitul de 800 de lei. Daca isi asigura productia de mere, trebuie sa plateasca in fiecare luna in jur de 200 de lei. In aceste conditii, producatorul nu mai ramane cu nimic.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

https://www.youtube.com/watch?v=ecJKmFHun54

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe