PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Sterilizări gratuite – VIDEO

Sterilizări gratuite – VIDEO

de admin
13 vizualizări

Primaria Targoviste demareaza un program de sterilizare gratuita a cainilor. Programul este pentru cainii ce au stapan pentru cainii comunitarii aceasta operatiune facandu-se de catre administratie printr-un alt program.De remarcat este faptul ca sterilizarea este obligatorie conform celor mai noi prevederi legislative , in ceea ce priveste animalele fara rasa, iar nerespectarea legii poate atrage dupa sine amenzi substantiale.
Primăria Municipiului Târgoviște în parteneriat cu Organizația Non Guvernamentală SUFLEȚEL, organizează în perioada 13 – 19 mai 2014, un număr de 350 de sterilizări gratuite. Această campanie este realizată cu ajutorul RAR România via Nancy Janes și este destinată tuturor câinilor cu sau fără stăpân, care nu sunt sterilizați, până în momentul de față. În condițiile în care, din data de 1 ianuarie 2015, noua legislație în vigoare prevede obligativitatea sterilizării tuturor câinilor, această campanie se dorește a deveni una lunară. Sterilizarea celor 350 de câini se va desfășura în microraionul 6, strada Bucovinei, bloc 44, scara D, parter, între orele 9:00-19:00.
Legea prevede ca până la 1 ianuarie 2015, câinii de rasă comună sau metişii acestora trebuie să fie sterilizaţi.Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 – 6 luni şi masculii la vârsta de 6 – 8 luni.
Amenzile pentru nerespectarea reglementărilor între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora.

Redactor: Horia Marin

https://www.youtube.com/watch?v=vJ8uduw5a_E

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe