PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATACAT DE URS

ATACAT DE URS

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Un angajat al cabanei Padina a fost atacat luni noapte de un urs. S-a dus o lupta pe viata si pe moarte. A fost salvat de cainele de paza care a speriat salbaticiunea. Salvamontistii si jandarmii montani au venit de urgenta la fata locului si l-au preluat pana la ambulanta. Medicii i-au acordat ingrijiri medicale si l-au transportat ulterior la Spitalul Orasenesc din Pucioasa.

Ursul si-a facut aparitia la miezul noptii in jurul orei 2 in zona cabanei Padina unde se afla lucratorul, dupa ce ar fi simtit miros de mancare. Barbatul a fost atacat din senin de animalul salbatic in momentul cand vroia sa inchida usa locuintei. Cabanierul s-a luptat vitejeste cu animalul salbatic. Lucratorul a scapat din ghearele ursului dupa ce l-a lovit de cateva ori cu pumnul. Cainele de paza a fugarit in cele din urma salbaticiunea.

Recaptionera cabanei a iesit si l-a vazut pe barbat plin de sange si a  reusit sa cheme ajutoare. Salvamontistii si jandarmii montani au venit la fata locului si l-au transportat in siguranta pana la Sanatoriul Moroeni, pentru a fi preluat de o ambulanta.

Se pare ca animalul ar fi un pui de urs infometat. Din aceasta cauza n-a intrat la hibernare. Medicii de pe ambulanta au preluat pacientul si l-au transportat la unitatea de primiri urgente a  spitalului orasenesc Pucioasa. Cabanierul s-a ales cu numeroase rani la nivelul fetei si pe corp, dar acum este in afara oricarui pericol.

Salvamontistii si jandarmii montani avertizeaza turistii sa umble in grupuri organizate si sa campeze doar in zone sigure deoarece ursul poate ataca din nou.

Valentin Popescu / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe