PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATACUL CĂPUȘELOR – VIDEO

ATACUL CĂPUȘELOR – VIDEO

de admin
20 vizualizări

Alarma in randul medicilor! Persoanele care au mers de 1 mai la iarba verde au fost expuse tot timpul muscaturilor de capuse. Din nefericire, in zonele unde au fost amplasate gratarele nu a fost efectuata nicio actiune de dezinsectie, iar romanii s-au aflat in pericol de a fi muscati de temutele insecte. Medicii spun nu este de glumit cu astfel de incidente.
In judetul Dambovita mai multe persoane au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste din cauza muscaturilor de capuse. Din fericire, medicii au actionat la timp pentru inlaturarea pericolului.
O muscatura de capusa netratata la timp poate declansa boala Lyme. Afectiunea este produsa de o bacterie, iar netratata, duce la paralizia unor parti ale corpului. Maladia Lyme sau boala cu o mie de fețe se manifesta prin frisoane, febra, dureri musculare, oboseala, inflamarea ganglionilor, dar si pete rosii. In cazul in care apar aceste simptome este recomandat ca persoanele sa se prezinte de urgenta la medic.
Cei care vor totusi sa se bucure de natura se pot proteja de muscaturile capuselor prin aplicarea unui spray special, folosirea unor articole de imbracaminte deschise la culoare si pulverizarea de insecticide. Totodata medicii recomanda sa fiti foarte atenti la animalele de companie pentru ca, de cele mai multe ori, insectele se ascund in blana patrupedelor si astfel se transmit la om.

Valentin Popescu
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe